Comerços i restaurants a Girona

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 2 maig, 2022
  • 0 Comments
  • Comerços, Girona, Josep Prat, Post Pandèmia, Prat Sàbat Advocats, Restauració, Restaurants

Article publicat a la revista Empresarial Girona

Ara fa uns dies vaig llegir un interessant article d’en Marc Verdaguer del Diari de Girona. En ell es deia que abans de la pandèmia, a finals del 2019, la ciutat tenia 1.593 comerços ¡ 261 restauraComercos i restaurants a Gironants, mentre que ara n’hi ha 1.782 i 285, fent un esment que l’augment es va donar la passada tardor, on s’obrien uns trenta comerços de mitjana cada mes. El titular em va fer continuar llegint l’article, doncs el vaig trobar cridaner ¡ curiós per tot plegat.

El resultat no és l’esperat per tot el que hem estat vivint aquests dos anys, on habitualment les notícies no solien ser tan esperançadores. És curiós com el resultat és l’invers de l’esperat: la crisis comporta tancament de negocis com hem anant veient amb moltes persianes baixades, perú per contra s’estan obrint negocis nous, amb empresaris nous, tant de Girona com de fora.

En el seu article en Marc Verdaguer, gràcies a les dades de l’Ajuntament de Girona, va fer un estudi de les classificacions dels locals a 31 de desembre de 2019: 287 botigues de roba ¡i calcat, 105 d’articles de la llar i 62 de noves tecnologies. Fent un total entre supermercats, llibreries, benzineres, farmàcies…, Girona tenia 1.593 comerços que, a partir del marc de 2020, tots (menys els essencials) es van veure obligats a abaixar persianes amb els confinaments.

Avui, dos anys i mig més tard, a la ciutat de Girona hi ha 1.782 comerços segons aquest estudi. Per tant, alguns han tancat, altres han resistit i com a resultat de sumar ¡ restar, se n’han obert 191 de nous. Ara a la ciutat de Girona hi ha 313 botigues de roba ¡ calcat, 123 d’articles de la llar i 67 de noves tecnologies. Fent una comparativa amb l’any 2019, totes han augmentat.

Que ens fa concloure aquests resultats? Que a Girona hi ha vida, ¡ que hi ha vida empresarial. Som una ciutat on l’empresa i l’emprenedor hi son presents, ¡ per tant, el que s’està aconseguint és que es crein nous llocs de treball, i demostrem a la societat que no ens fa por ser-hi ens els moments difícils.

No ens podem oblidar d’un dels punts forts de la ciutat de Girona, la restauració. “Girona és una ciutat gastronómica molt important”, a on és formen a moltes persones vinculades amb la restauració. L’Escola d’Hosteleria és un referent, al igual que el Fórum Gastronòmic (que feia 3 anys que no es celebrava) i on aquest mes de maig, amb 7000m2 ¡ 120 expositors hi han passat ni més ni menys que més de 15000 persones ¡ l’últim dia més de 6000. Tenim grans restaurants, El Celler, El Massana, Divinum, el Mimolet, el Pocavergonya, l’Alqueria, que per cert estan fent un nou restaurant a la Plaça Poeta Marquina, entre molts d’altres que ens permeten un gran assortit de menjars; en concret més de 280 llicències de restaurant a Girona

A l’associació hem notat també aquest augment, doncs tenim nous associats que s’han interessat per nosaltres. Estic segur que en el próxim dinar de networking ja coneixerem molts dels nous associats

 

Josep Maria Prat
Soci i CEO – PRAT SÀBAT ADVOCATS

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this