ACTUALITAT

 • advocats-girona-dret-laboral
  16/07/2019

  Què has de saber sobre les vacances?

  Arribada la temporada d’estiu, són molts els que gaudeixen de les vacances. Ja saps quants dies et pertoquen i com s’han de distribuir? La llei defineix moltes de les qüestions sobre el dret a les vacances. Si revisem l’Estatut dels Treballadors, a l’article 38, s’hi recullen alguns aspectes a tenir en compte:

  Llegir més
 • 03/07/2019

  Jornada laboral a la carta?

  El Reial Decret-llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i oportunitat entre dones i homes a la feina i l’ocupació, en vigor des del 8 de març, estableix que els treballadors tenen dret a sol·licitar les adaptacions de la durada i distribució de la jornada, ordenant el temps de treball i la forma de prestació, inclòs el teletreball, per fer efectiu el seu dret a la conciliació de la vida familiar i laboral. Aquest dret se suma al que ja gaudeixen qui té la jornada adaptada fins que els fills compleixin els 12 anys.

  Llegir més
 • prision-provisional
  06/05/2019

  Presó provisional

  Després de casos tan sonats com el de l’expresident del F.C. Barcelona, Sandro Rosell, s’ha obert un intens debat sobre la figura de la presó provisional i de si es fa un ús abusiu d’ella. Per això, us volem parlar una mica sobre aquesta qüestió. En primer lloc, no ha de confondre’s la presó provisional amb la privació de llibertat inicial que duu a terme un agent de l’ordre per a investigar uns possibles fets delictius, que es coneix com a detenció preventiva.

  Llegir més
 • 22/03/2019

  Nova regulació del registre de la jornada laboral

  El Reial decret llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, ha modificat l’article 34 de l’Estatut dels Treballadors, instaurant l’obligació de l’empresa a garantir el registre diari de jornada, que haurà d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària existent. Aquesta mesura entra en vigor el 12 de maig de 2019.

  Llegir més