Dret mercantil en situacions d’insolvència

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 25 juny, 2020
  • 0 Comments

L’Estat d’Alarma vigent des del 15 de març finalitza. Espanya i en particular Catalunya veuen com l’economia es reactiva en aquesta nova fase anomenada nova normalitat. Moltes empreses han ja quantificat un impacte rellevant en el seu flux d’ingressos i preveuen continuar així durant els mesos vinents. I la previsió és la necessitat urgent d’injecció de liquiditat per a iniciar una recuperació a llarg termini on la figura de l’administrador social adquireix un compromís legal.

Segons el dret mercantil del nostre país la responsabilitat de detecció de les situacions d’insolvència recau sobre els administradors socials. En aquests sentit quan una societat entra en situació d’insolvència és aquesta figura qui pren un caràcter rellevant: la seva obligació recau en l’activació de les mesures protectores previstes, el preconcurs o sol·licitar el concurs directament. Si no ho fan, tenen risc d’assumir responsabilitats patrimonials personals.

L’estiu comença coincidint amb l’inici de la reactivació de les empreses, un cop la paralització provocada per les necessàries mesures de confinament. I tot i que en el sector de l’oci i el turisme la possibilitat de noves entrades de caixa pot ser més o menys ràpida, en general els mercats generen i generaran en un futur pròxim una demanda feble. La duració d’aquesta situació és incerta però es preveu llarga. I això comptant que no es reprodueixin situacions que puguin afectar de manera total o parcial l’activitat de les empreses.

 

La nova normalitat fiscal de les empreses

En una situació tant inestable i variable les empreses amb fortalesa financera i patrimonial abans d’iniciar el confinament tindran més recursos per aguantar durant més temps. Però aquelles que no tinguessin aquest calaix de fons s’enfrontaran a moments molt complicats. Així doncs, el paper dels administradors socials adquireix una nova dimensió: la revisió legal i mercantil constant de les finances de l’empresa.

Es doncs un peix que es mossega la cua? Es pot sortir de la situació d’insolvència de moltes empreses si depenen dels mercats nacionals? En aquest sentit recuperem l’exemple del turisme: la seguretat oferta en el sistema de transport afavoreix la en alguns països de la UE la propensió a viatjar a l’exterior, no essent encara així al nostre territori.

 

Els nous hàbits dels consumidors

Les preocupacions principals dels consumidors en aquesta nova normalitat són generals a totes les societats properes i se centren en la salut i economia familiar, l’ús de serveis i plataformes digitals, generant nous hàbits de consum, despesa, i també la seva nova manera de desplaçar-se, fer ús del transport i del seu temps d’oci.

Les persones com a consumidors regulen fortament ara la seva despesa, les empreses s’enfronten ara el nou repte de generar vincles nous i adaptats per relacionar-se amb els seus consumidors a través de dinàmiques basades en la confiança i la seguretat. Un fet especialment notori a l’economia espanyola, on els nivells d’atur s’elevaran encara més amb la fi dels ERTO’s i la temporada d’estiu.

 

Recuperació de la liquiditat per evitar el concurs de creditors

El pitjor escenari per decidir la situació i futur d’una empresa són els jutjats. Un concurs de creditors no només pot interrompre innombrables possibles solucions i processos de recuperació de liquiditat, també malmet de forma persistent i perllongada la credibilitat, professionalitat i reputació de l’empresa.

El dret mercantil en situacions d’insolvència fixa doncs la seva mirada en els administradors d’empreses. Aquests, tenen en aquests moments un paper clau en la reactivació econòmica de la seva empresa. En aquest sentit Reactiva’t treballa fermament perquè apostin per les seves empreses i assumeixin el risc empresarial. Junts trobarem la resposta adequada per orientar les teves decisions i representació davant els creditors.

Establint l’estratègia adequada i oferint una segura una xarxa de protecció la seva tasca serà 100% efectiva i t’eximirà de tota responsabilitat legal, ja que vetllarem pel compliment i defensa continua dels estatuts o del dret general Reactiva la teva empresa, compteu amb nosaltres. Com a despatx d’advocat us oferim una ferma representació legal de dret mercantil i fiscal per activar les accions de l’administrador social en situacions d’insolvència. Contactau-nos!

This post is also available in: Spanish

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this