El parlament europeu posa fi al “roaming”

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 15 desembre, 2015
  • 0 Comments

El passat 27 d’octubre, el ple del Parlament Europeu va aprovar la nova legislació que posarà fi al “roaming” el juny de 2017.

D’aquesta manera, la Directiva 2002/22/CE quedarà modificada, fent que s’eliminin els sobre costos per trucar, enviar missatges o navegar per Internet a través del telèfon mòbil a l’Estat membre diferent del d’origen de l’operador.

Tot i que es preveu que això entri en vigor el dia 15 de juny de 2017, hi ha un pas entremig pel dia 30 d’abril del 2016 que té com a principal objectiu rebaixar el cost del roaming de manera que el preu majorista per minut no arribi a superar els 5 cèntims d’euro, els 2 cèntims per SMS i els 5 cèntims per megabyte.

En resum, pels diversos agents econòmics, així com pels consumidors en general, és de cabdal importància que es dugui a terme una reducció notable del cost dels preus actuals i que s’imparteixin actes d’execució del Reglament sobre el mercat únic de les telecomunicacions de manera que es defineixi la política de l’ús legal. A més, s’estima que es prohibeixin pràctiques discriminatòries de fixació de preus. D’altra banda, sembla que totes aquestes noves actualitzacions donaran lloc a un Internet regit per dos nivells: un servei caracteritzat per un model lent, i un altre d’alta velocitat i més qualitat que serà permès amb un pagament addicional.

Prat Sàbat som un despatx d’advocats de Girona i a través del nostre blog podreu estar al dia de les novetats de l’àmbit jurídic i de legislatiu.

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this