Els auditors demanen un codi de bones pràctiques del sector públic

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 7 desembre, 2015
  • 0 Comments

El dijous passat dia 3 de desembre, durant la sisena edició de l’Auditmeeting, es van posar sobre la taula temes de rellevant importància i gran preocupació de l’àmbit jurídic com és la transparència i control del sector públic.

L’Auditmeeting és una trobada de més de 600 auditors a Madrid que aquest any tenia com a objectiu debatre l’activitat professional de l’auditoria de comptes. Al llarg del “meeting”, la corporació d’auditors Rea-Rega del Consell Genereal d’Economistes va exigir l’elaboració d’un codi de bones pràctiques pel que fa a la gestió del sector públic. Els economistes van demanar que els ciutadans puguin conèixer el cost de les polítiques públiques aplicades, així com el funcionament del seu control intern, per tal d’augmentar el grau de confiança que proporciona l’entitat en qüestió.

“Es fundamental que los ciudadanos puedan conocer el coste de las políticas públicas aplicadas, los resultados conseguidos y las desviaciones de los objetivos establecidos en su aprobación, así como las causas que las hayan motivado”, van assegurar els economistes presents a l’acte.

En resum, els economistes allà presents demanaven un codi ètic que establís els valors als quals es compromet el sector públic, alhora que la necessitat i obligació que els empleats públics comuniquin qualsevol irregularitat important en l’àmbit financer, comptable o de compliment.

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this