Es preveu que el “paper zero” en justícia sigui òptim a mitjans del 2016

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 30 novembre, 2015
  • 0 Comments

Està previst que a partir del dia 1 de gener de 2016 la justícia deixi d’utilitzar el paper com a mitjà de comunicació. Tot i això, el Ministeri de Justícia creu que els advocats i les seus judicials necessitaran més temps per aconseguir una implementació òptima d’aquest nou funcionament, més o menys fins a mitjans de l’any que ve.

Per una banda, el nivell bàsic inclou que tant les comunicacions entre els jutjats com les comunicacions entre advocats, procuradors i graduats socials, es diguin a terme a través d’Internet mitjançant Lexnet. D’altra banda, hi ha el nivell mitjà, a través del qual els jutjats i tribunals establiran comunicació de manera electrònica. Aquest sistema serà utilitzat pels documents de les oficines de registre. A més, existeix un últim nivell, el que es creu que tardarà més a implantar-se i que permetrà que els jutges puguin utilitzar la firma electrònica alhora que enviar els seus escrits per Internet. Aquest sistema electrònic, que procura estalviar el màxim de temps i costos a tots els seus implicats, afectarà els òrgans judicials de les comunitats autònomes no transferides, els tribunals especials i el Tribunal Suprem. I tot i que el Tribunal Constitucional no forma part d’aquests afectats, sembla que aquest es mostra força interessat en aquesta nova metodologia de comunicació.

Prat Sàbat som un despatx d’advocats de Girona que busquem la tranquil·litat del client, mitjançant l’ús del nostre saber fer i de les noves tecnologies.

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this