L’hostaleria i la restauració gironines post COVID-19

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 11 juny, 2020
  • 0 Comments
  • covid-19

La pandèmia mundial de la COVID-19 ens ha agafat per sorpresa a tot@s. Aquesta pandèmia ha afectat nombrosos sectors de l’economia, i hi ha empreses que encara es troben intentant encetar el que es podria anomenar, una nova normalitat de funcionament. El sector del turisme  ha resultat ser, indubtablement, un dels sectors més perjudicats per la situació de confinament i l’actual desescalada.

 

Conseqüències de la COVID-19 a la Costa Brava

S’estima que aquest any el sector turístic patirà unes pèrdues de més del 70% del seu PIB respecte al mateix període temporal de l’any passat. I què passarà amb l’hostaleria i la restauració gironines post COVID-19? Hi ha nombroses conseqüències negatives arran de la pandèmia. I en destaca la situació d’incertesa i inseguretat generalitzada. Una incertesa estretament relacionada amb el turisme internacional i el restabliment de l’activitat dels aeroports propers.

Qüestió de confiança: Arran de l’emergència sanitària, atraure visites depèn en primera instància de les mesures de prevenció. I s’ofereix la resposta com un incentiu inicial pel turisme. Dotar als establiments turístics de certificacions que acreditin mesures sanitàries i d’higiene adequades ha esdevingut un factor decisiu per al turisme local. I promoure el turisme local responsable pot ser una bona opció per revifar l’economia. Però és suficient?

 

L’hostaleria i restauració gironines post COVID-19

 

La Federació d’Hostaleria de les comarques Gironines (FHCG) creu que la recuperació del sector no es produirà, com a mínim, fins al mes de març de l’any vinent, 2021. L’alt grau d’especialització de molts establiments (zona geogràfica, serveis, aforament…) esdevé ara un problema. Des de la FHCG es reclama la supressió d’alguns impostos i taxes municipals per ajudar els establiments amb més risc de fallida.

La Generalitat calcula que el sector turístic ha perdut 15.000 milions d’euros pel coronavirus. S’ha quantificat en 7.500 milions d’euros les ajudes que caldrien per “salvar una part del sector”. En els pròxims dies, el Govern presentarà una campanya adreçada al turista domèstic. Una campanya a la qual molts empresaris del sector ja s’han avançat amb les seves pròpies iniciatives.

 

Nous reptes i futur incert

Molts establiments turístics es plantegen tancar permanentment les seves portes. És el resultat derivat de les condicions econòmicament inviables en les quals haurien de reprendre la seva activitat. Es preveu que el cop que patirà el sector del turisme a la nostra zona geogràfica serà dur. Un canvi que comportarà una recuperació lenta, sempre de la mà de la incertesa.

Sortosament, hi ha moltes empreses que poden recuperar la seva activitat. Saber fer front al deute generat i no acabar en concurs de creditors és ara el seu principal maldecap. Si tens un negoci en problemes dins del sector de l’hostaleria o la restauració contacta’ns:  t’ajudem a solucionar els teus problemes de liquiditat, deutes amb els bancs, poca facturació… Amb el nostre nou servei Reactiva’t, coneix-lo ara aquí.

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this