Què fer si no es poden afrontar els deutes de l’empresa?

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 22 abril, 2016
  • 0 Comments

Si una empresa no pot complir regularment amb les obligacions que li són exigibles, es troba en estat d’insolvència. Davant aquesta situació, la llei imposa al deutor, sigui persona física o jurídica, l’obligació de sol·licitar la declaració de concurs dins els dos mesos següents a la data en què hagi conegut o hauria d’haver conegut el seu estat d’insolvència. Si el deutor no compleixi aquest deure, el concurs podrà ser instat per qualsevol dels seus creditors.

El concurs és un instrument creat amb la finalitat d’intentar sanejar l’empresa perquè pugui continuar la seva activitat empresarial. En aquest nou escenari, els creditors són, o almenys haurien de ser, els primers interessats en què l’empresa deutora superi la seva situació d’insolvència i continuï la seva activitat, ja que en cas contrari difícilment veuran satisfets els seus crèdits. A través del concurs s’intenta arribar a un conveni amb els creditors per poder fer front als deutes i evitar la mort empresarial.

No obstant que la solució desitjada és la continuïtat de l’empresa, en la majoria d’ocasions això no és possible i no queda més opció que liquidar-la.

Cal tenir present que l’incompliment del deure de sol·licitar la declaració de concurs pot comportar greus conseqüències per l’administrador de l’empresa insolvent, entre elles, el naixement de la responsabilitat personal d’aquest enfront de la societat, els socis i tercers pels danys que la no sol·licitud del concurs o la sol·licitud retardada els hagi ocasionat.

Joan Blanco Ginés
Advocat

PRAT SÀBAT ADVOCATS

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this