L’empresa familiar

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 7 juliol, 2016
  • 0 Comments

A la seu de Foment del Treball, a Barcelona, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya van organitzar un cicle dels seminaris, un dels quals versava sobre els reptes i oportunitats de l’empresa familiar.

L’empresa familiar, com tota la resta, ha patit molt durant aquest període de crisis econòmica, fet que ha provocat que una quantitat important d’aquestes hagin hagut de tancar, deixant enrere no només la feina feta per ells, sinó també per els seus avantpassats.
Portar una empresa familiar, com tot, té els seus avantatges i inconvenients. Precisament, en aquest seminari abans mencionat, els ponents destacaven que el més important era recollir els avantatges que t’oferien les empreses familiars i les no familiars.
Entre les avantatges trobem, evidentment, el sentiment de formar part d’aquell projecte, sentir-se teu l’èxit i el fracàs de l’empresa. I això fa que es puguin plantejar uns objectius a llarg plaç que siguin compartits per tots els membres de l’empresa.

No obstant, a les empreses familiars a vegades s’han de compaginar i controlar els interessos que puguin tenir els membres de la família que estan a l’empresa i això no sempre és fàcil, sobretot si aquests interessos són contraposats.
A la vegada, l’empresa familiar té el risc, a la llarga, de convertir-se en el recurs senzill pels descendents de col·locar-se en el món laboral, sense haver tastat prèviament, l’esforç d’haver de crear un projecte des de zero.
En definitiva, una empresa familiar ben gestionada pot ser potencialment més exitosa que qualsevol altra si controla els interessos personals de cada membre.

Josep Prat Riuro
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS

www.pratsabat.cat

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this