Quin advocat escollir?

  • Posted by Prat Sàbat Advocats
  • On 30 març, 2016
  • 0 Comments

És probable que alguna vegada a la vida la majoria de persones necessitin contractar els serveis d’un advocat, ja siguin per assessorar-se o bé degut a una reclamació judicial. Són molts els àmbits on és necessària l’ajuda d’aquest professional: assumptes de família, laborals, contractes civils, penals, etc. Doncs bé, serà en aquest moment en el que a un li sorgeixi el dubte de quin advocat escollir y com fer-ho, ja que en molts casos no es coneix a cap de primera mà si no es troba dins el sector legal.

És per aquest motiu que s’hauria de conèixer o tenir present una sèrie d’indicacions per poder escollir a l’advocat més adequat, no només al meu problema sinó també a la meva pròpia persona perquè a part dels coneixements tècnics haurà de ser un professional capaç d’entendre el meu problema i com em sento per aquest motiu, saber transmetre els seus coneixements i la solució al problema, mantindre informat al client i al dia de l’estat de l’assumpte, etc. En aquest sentit s’haurien de tenir en consideració els següents punts bàsics:

1.- Especialista en la matèria

Avui en dia l’àmbit del dret és molt gran i complexa, cosa que pels professionals és molt complicat conèixer a fons totes les matèries, és per això que és millor acudir a un advocat especialista en una matèria. Segurament un bon advocat penal podrà lliurar-me d’entrar a la presó, però pot ser que no sigui el més adient per assessorar-me sobre una compravenda d’un immoble.

2.- Experiència professional

A l’hora d’escollir un advocat hauria de decantar-se per aquell que manifesti certa experiència professional, cosa que no significa que hagi de ser un advocat més gran d’edat sinó que pot ser un advocat jove que porti varis anys exercint o que sense tants anys d’exercici es trobi en un despatx d’advocats sota la supervisió d’altres amb més experiència que el puguin ajudar a enfocar adequadament l’assumpte.

3.- Referències

Abans de contactar amb un advocat completament desconegut per a vostè, pot sol·licitar referències a familiars, amics, companys de feina, etc, que s’hagin trobat amb un problema similar. Ells sempre podran donar-nos una referència positiva sobre el professional que els va solucionar el seu problema, facilitant així l’elecció.

4.- Proper

És aconsellable contactar amb un advocat al que es pugui desplaçar amb relativa facilitat, ja que si ha de realitzar diferents visites per entrevistar-se, entregar documentació o seguir l’evolució de l’assumpte, serà més còmode com més a prop es trobi del seu domicili o lloc de treball.

5.- Empatia

Sovint, quan es requereixen els serveis d’un advocat, un es troba angoixat pel problema que té per trobar una persona que senti que l’entén, que es faci càrrec de la seva situació i que sigui capaç de transmetre una possible via de solució que l’ajudi a estar més tranquil i confiar en ell, sentint així que el problema ara s’ha quedat al despatx del seu advocat. Haurà de ser una persona amb qui trobi total llibertat de poder explicar què li passa i fer qualsevol pregunta i arribar a sentir tranquil·litat.

6.- Accessibilitat i informació

Per la seva part, l’advocat ha de ser una persona accessible, que el pugui localitzar i parlar amb ella fàcilment, ja sigui a través del telèfon, correu electrònic, etc, segons millor li convingui. Per altra banda, haurà de mantenir l’estat de l’assumpte, les gestions que es van realitzant, l’estat de les negociacions, si ja s’ha presentat la demanda, les dates, etc.

7.- Interessos i deontologia

Els interessos del client han d’estar sempre per sobre dels interessos particulars de l’advocat, el qual haurà de sotmetre sempre la seva actuació a les regles de la deontologia professional imposades pel Consell General de l’Advocacia i els Col·legis d’Advocats.

8.- Honoraris

Per últim, les tarifes del professional que porti l’assumpte han de ser conegudes per avançat i facilitar un pressupost en el que s’inclogui totes les despeses possibles, incloent, en el seu cas, els d’altres professionals que puguin participar en el mateix, com a procurador, pèrit, etc. Igualment, en la forma de pagament dels honoraris s’ha de ser flexible, oferint diferents fórmules per a que sigui més fàcil poder fer front als mateixos i s’adaptin de la millor manera a la seva economia.

En conclusió, l’elecció d’un advocat no es diferencia massa de l’elecció de qualsevol altre professional com un metge, arquitecte, etc, en la que buscar un bon professional en la seva matèria que pugui resoldre el seu problema transmetent confiança i, al mateix temps, es trobi a gust i còmode amb la seva relació professional amb ell.

Luis MORENO PRAT
Advocat

PRAT SÀBAT ADVOCATS

 

0 Comentarios

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this